Unge har flest betalingsanmerkninger

Unge under 30 står for 20 prosent av betalingsanmerkningene i Norge, viser en rapport fra Lindorff. Vær på vakt og unngå dårlige betalere.

Unge under 30 står for 20 prosent av betalingsanmerkningene i Norge, viser en rapport fra Lindorff. Vær på vakt og unngå dårlige betalere.

Rapporten «Lindorffanalysen utgave 1, 2017» tegner et mørkt bilde av unges betalingsevne. Over en tredel av alle menn under 30 har mottatt inkassovarsler, sammenlignet med litt under en tredel av kvinnene.

Klarer ikke betale faste kostnader

Mange under 30 år er ikke etablerte og står uten fast fulltidsjobb, og dette kan bidra til at de kommer så høyt på statistikken, ifølge analysen. Norstat gjennomførte en undersøkelse blant 1000 respondenter mellom 18 og 30, og resultatene har klar tale.

Det er høyt forbrukspress i denne aldersgruppen, og fristelsene er mange. Smarttelefoner og internett gjør det lett å bruke kredittkort på ting man ikke egentlig trenger. 27 prosent av de spurte oppgir å ha kjøpt tjenester eller varer de ikke har råd til.

Undersøkelsen viser at problemene går utover faste kostnader som husleie, studielån og ulike abonnementer, og mange oppgir at de går til familien eller partner for hjelp.

Gjelder også mange firma

Det er ikke dermed sagt at unge er den eneste gruppen du bør være på vakt på. Ikke nok med at nesten en kvart million privatpersoner i Norge har betalingsanmerkninger registrert på seg, men på tross av en noe stabilisert konkursrate i næringslivet er det også en betydelig andel firma i mange bransjer med betalingsanmerkninger.

Kredittsjekk er det beste forsvaret ditt

Kredittsjekk er det beste forsvaret ditt for å sjekke om kunder har evne til å gjøre opp for seg. Hvis en kredittsjekk avslører betalingsanmerkninger er det et sikkert varsku om at du ikke bør selge på kreditt til denne kunden.

Conta Kredittsjekk gjør det lett å gjennomføre kredittsjekker selv, med umiddelbart svar. Ta en titt i Kredittsjekkskolen for å lese om hvordan du kan tolke resultatene.

Når kunden ikke betaler

Om uhellet likevel skulle være ute og du har solgt til en kunde som ikke kan betale, er det viktig å ta regningen til inkasso så fort du kan. All erfaring tilsier at jo tidligere du setter i gang, jo større sjanse er det for å få pengene dine. Husk at regningen din sannsynligvis er en av mange som kunden sitter på, når de først har problemer med å betale.

Inkassotjenesten vår, Conta Inkasso, gjør det lett å håndtere saken selv gjennom egeninkasso slik at du kan følge saken fra begynnelse til slutt uten å involvere eksterne inkassobyrå.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang