Styr unna unge kredittverstinger

Nordmenn har milliarder i inkassogjeld, og den øker mest i aldersgruppa 18-26. Du som selger på kreditt bør være på vakt mot kunder i dette segmentet.

Både Silje Sandmæl fra «Luksusfellen» på TV3, og inkassoselskapet Intrum Justitia, vil nå ha personlig økonomi inn som fag i grunnskolen.

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl, DNB

Unge har dårlig styring på økonomien, og kjenner ofte ikke konsekvensene av å få betalingsanmerkninger, mener Sandmæl (bildet t.v.), som til daglig er forbrukerøkonom i DNB.

Blant 18-26-åringene øker den forfalte inkassogjelda. Hver person i gruppa har nå gjennomsnittlig 35 000 kroner i gjeld, totalt mer enn en milliard kroner.

Bruk kredittsjekk

Strever du med å få inn utestående fordringer selger du kanskje på kreditt til kunder du heller burde ha avvist. Bruk Conta Kredittsjekk aktivt før du aksepterer nye kunder.

I tillegg bruker du kanskje et inkassobyrå som bruker for lang tid til å få gjennomføre inkassoprosedyrene. Med inkassoprogramvare fra Conta Inkasso sparer du tid, og kan få oppgjør mer enn dobbelt så raskt.

Flere og flere bedrifter blir nå oppmerksom på fortrinnet egeninkasso gir dem i kampen mot både unge og eldre inkassoverstinger. Så lenge det bare er namsmannen som har lov til å tvangsinnkreve penger i Norge sier det seg selv at man med effektiv programvare har mye å vinne på å gjøre den enkle jobben selv. Kombinasjonen av kredittsjekk og inndriving med egeninkasso gjør at bedriften din stiller sterkere i kampen mot notoriske kreditt-syndere.

Foto: iStockphoto (oppslagsbilde) og DNB (lite bilde).

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang