Kredittsjekk er ditt beste forsvar i nedgangstider

Den økonomiske situasjonen i Norge er svekket. Stadig økende arbeidsledighet kombinert med en ventet konkursbølge gjør det viktigere enn noensinne å sjekke kunder på forhånd.

Nedgangstider betyr økt risiko for alle som selger produkter og tjenester.

Adminstrerende direktør i Experian, Frode Berg, tegner et ganske mørkt bilde av den nære fremtiden i en pressemelding fra byrået. Ting skal bli verre før de blir bedre. Selv om situasjonen ikke er nøyaktig den samme som i 2008 er det allikevel likhetstrekk. Konkursene kommer ofte en stund etter at den økonomiske nedgangen begynner.

– Utviklingen på antall konkurser så langt i år har vært flat, men nå kommer snart konkursraset. Basert på tallene fra finanskriseårene forventer vi sterk konkursvekst ut over høsten, og at tallet vil ligge stabilt høyt i 2016, sier han i pressemeldingen.

Dagens Næringsliv melder i oktober om en sterk økning i arbeidsledigheten. Over 2000 nye personer ble helt arbeidsledige. Statistisk sentralbyrå venter at arbeidsledigheten vil fortsette å stige og nå en topp på over fire prosent i løpet av 2016, mye på grunn av situasjonen i oljesektoren der lav etterspørsel etter norsk olje har sendt oljeprisen til bunns, som igjen får ringvirkninger utover i andre bransjer.

Med denne utviklingen tatt i betraktning, er det smart å være føre var. Dine muligheter til å få pengene tilbake hvis en kunde går konkurs er ofte begrenset og hvis det er en bedriftskunde er det mange kreditorer som stiller i køen før deg, bl.a. NAVs lønnsgarantifond.

Ved å gjøre kredittvurderinger før du inngår et kundeforhold vil du derfor kunne unngå å havne i fella. Med Conta Kredittsjekk kan alle få tilgang på kredittinformasjon om norske kunder og sjekke at de er i stand til å gjøre opp for seg.

Å opprette konto er gratis, og du betaler bare for bruken.

Kilder: Experian.no, DN.no

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang